Actie! Petitie AGH aangeboden in Den Haag – actiegroep weggestuurd van Binnenhof!

Geplaatst op 20 november 2013

(Nieuws uit Delden) De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente is op dinsdag, samen met andere actiegroepen waaronder RONA, afgereisd naar Den Haag om daar de petitie tegen de komst van het spoorgoederenvervoer aan te bieden aan de voorzitter van de Commissie voor Infrastructuur en Milieu en vervolgens aan de staatssecretaris Wilma Mansveld.

Den Haag Goor Delden

Foto: Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) twitterde deze foto van actievoerders van AGH uit Hof van Twente in Den Haag. (nvdr AGH)

Een groep met 36 leden en sympathisanten van de AGH vertrok dinsdagochtend om 9.30 uur uit Delden om zich in Den Haag bij de ingang van de Tweede Kamer te voegen bij de andere actievoerders. Gewapend met banners en spandoeken werd er aan de Lange Poten gedemonstreerd tegen de plannen voor de toename van goederenvervoer over spoor door Oost-Nederland.

Om 13.15 uur werd de petitie voorzien van 1282 handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de Commissie voor Infrastructuur en Milieu en aan staatssecretaris Wilma Mansveld. “Na afloop kregen we de kans om met een aantal kamerleden van gedachten te wisselen”, zo vertel Dirk van Ittersum van de AGH. “Tot het doen van politieke uitspraken hebben we ze echter niet kunnen verleiden.”AGH-2

Foto: Van het Binnenhof weggestuurd door de onverbiddelijke politie. Gemeenteraadslid Hof van Twente Paul Gerritsjans (midden) en de heer Feijten uit Delden (links), rechts de heer Rouweler uit Goor. Op de achtergrond AGH-voorzitter Koppen de Neve. (nvdr AGH)

Vervolgens trok de groep actievoerders naar het Binnenhof waar de petitie ook aan de voorzitter van de Eerste Kamer werd aangeboden. Lang kon de actiegroep echter niet genieten van het uitzicht op de historische panden. De groep werd al snel weggestuurd door de politie omdat voor het Binnehof een samenscholingsverbod van kracht is. “We hebben nog geprobeerd om de agenten te overtuigen van onze goede bedoelingen, maar hier werd niet naar geluisterd.”

AGH-Den-Haag

Foto. De demonstranten uit de Hof waren gewapend tegen de water en kou, maar de politie bleek onverbiddelijk op het Binnenhof. (nvdr AGH)

Bron: Nieuws uit Delden, 20 november 2013.

Foto’s: Ruud Klumpers.