AGH samen met RONA naar Eerste Kamer

Geplaatst op 8 maart 2014

Bestuursleden van AGH namen deel aan de aanbieding van de petitie van het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA). Op dinsdag  j.l. bood RONA haar petitie voor een toekomstvaste oplossing van goederenspoor door Oost Nederland en de Brandbrief Spoorveiligheid aan de leden van de Eerste Kamer aan.

De petitie pleit voor maximaal gebruik van goederenvervoer over water, en aanleg van een duurzame, toekomstvaste en veilige nieuwe goederenlijn tussen Zevenaar Betuweroute en Oldenzaal – Bentheim.

RONA Brandbrief Spoorveiligheid gaat over de aspecten geluid, trillingen, risico’s met gevaarlijke stoffen en veiligheid, in relatie tot de staat van onderhoud van infrastructuur, personeel en goederenmaterieel.

De Goederenroutering Oost Nederland (GON) over bestaand spoor dwars door dichtbevolkte woonkernen levert géén toekomstvaste oplossing. In de Lange Termijn Spooragenda is er alléén aandacht voor reizigers en vervoerders. De aanwonenden en hun belangen zijn daaraan ondergeschikt gemaakt of buiten het aandachtsveld gehouden.

RONA-petitie-1ste-Kamer-4-mrt-2014-2

Foto met dank aan RONA.

Lees meer op http://www.rona-info.nl/