De RONA-informatiekrant is er!

Geplaatst op 3 september 2013

In week 36 wordt door de vereniging Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA), waarin bezorgde burgers zich hebben georganiseerd en al jaren strijden tegen de komst en gevolgen van intensief goederenvervoer over de spoorlijnen aan hun huizen, bezorgd bij getroffen burgers. Aan deze krant heeft ook de Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente, samen met de activisten en bestuursleden van RONA, meegewerkt.

De Rona Krant september 2013 bevat interessante informatie voor omwonenden, burgers, politici en andere belanghebbenden.

In deze editie o.a. de volgende artikelen:

  • ‘Zet uw gedachten op een ander spoor’
  • Het wachten is op de grote klap
  • Steeds weer blijken scenario’s niet te kloppen
  • Trillingsschade bij omwonenden
  • Foto’s van bezoek stas. aan gedupeerde omwonenden van het spoor

De feiten over de financiering (subsidiëring) van spoorgoederenvervoer, de feiten over trillingsschade, gevolgen van goederenvervoer voor omwonenden en hun gezondheid, leefbaarheid en de risico’s op een treinramp in het geplande GON-gebied, waar honderdduizenden mensen dicht op of langs het spoor wonen. De cijfers en verhoogde risicoplekken rond tankstations aan het geplande goederenspoor (in Delden ter hoogte van de spoorbrug). ‘Burgers, als belastingbetalers betaalt u mee aan uw eigen trillings- en geluidsoverlast door het goederenspoor.’

LEES NU DE Rona Krant september 2013 !

Deldense of Goorse Muur, voorbeeld Zevenaar

Afbeelding. Een voorbeeld van de schokkend hoge betonnen muren die door Delden en Goor moeten worden aangelegd bij keuze voor het alternatieve GON-traject Twentekanaallijn. En hoe zit het met noodzakelijke veiligheidsmaatregelen rondom BASISNET-goederentreinen met gevaarlijke stoffen (3000 ketelwagens onder de wet BASISNET)?