Succesvolle aftrap stickerprotest AGH – geslaagde ALV!

Geplaatst op 14 februari 2014
Op 6 februari 2014 plakte wethouder Ben Eshuis van Hof van Twente voor het historische kleine station Goor de eerste proteststicker van AGH

Op 6 februari 2014 plakte wethouder Ben Eshuis van Hof van Twente voor het historische kleine station Goor de eerste proteststicker van AGH. (Foto: Harry Broeze, NvdW)

 

GOOR/DELDEN – Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente trapte op donderdag 6 februari 2014 haar eerste protestactie in een lange aanstaande reeks af met een stickeractie waaraan wethouder Ben Eshuis van Hof van Twente zijn medewerking verleende. De proteststickers van AGH zijn in alle bemande tankstations van onze gemeente alsook in winkels nabij het spoorgebied in Delden en Goor gratis verkrijgbaar. Een grote menigte leden en bezorgde Deldense en Goorse burgers was donderdag 6 februari aanwezig om zelf de stickers in ontvangst te nemen.

De sticker ziet er als volgt uit:

De proteststicker van Actiegroep AGH tegen het GON-goederenspoor over de Twentekanaallijn is razend populair. In het straatbeeld al veel gezien.

De proteststicker van Actiegroep AGH tegen het GON-goederenspoor over de Twentekanaallijn is razend populair. In het straatbeeld al veel gezien op auto’s, fietsen, scooters, in tuinen, aan Otto-/GFT-bakken, particuliere vuilnisbakken. Haal uw sticker af bij een tankstation in uw buurt!

Goederentreinen door Delden en Goor? Mansveld dat gaat niet door!

Op donderdag 13 februari hield de Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente met een enorm groot aantal bezorgde burgers en leden haar Algemene Ledenvergadering 2014 in Grandcafé In de Hagen in Stad Delden. Hierbij werd onder andere het alternatieve plan voor versterking van binnenvaartvervoer en overslag op een speciale goederenlijn in de buurt van vliegveld Twente verkend en toegelicht door aanwezige studenten van Saxion Hogescholen.  Zij hebben dit alternatief onderzocht en aangetoond dat er meer alternatieven zijn dan de vier tracékeuzes die thans dit vraagstuk beheersen.

Veel burgers waren bezorgd naar aanleiding van het hernieuwd rijden van goederentreinen met gevaarlijke stoffen langs woonhuizen en woonkernen in dit jaar. Op het bestaande enkelspoor van de Twentekanaallijn is geen enkele goede mogelijkheid voor evacuatie van omwonenden en aanwonenden in zorgcentra, verpleeghuizen, ziekenhuis ZGT locatie Hengelo-Gezondheidspark (tevens station/stopplaats voor passagierstreinen). De risico’s en de zorgen zijn enorm bij de burgers.

Leden en bestuur van AGH organiseren nieuwe protestacties in de komende weken en maanden. De aanwezige burgers en leden sloten hardere acties tegen de komst van een goederenspoor en tegen de rijdende goederentreinen met gevaarlijke stoffen niet uit! De strijdbare atmosfeer die al bij de commissievergadering fysiek op 29 januari door enkelingen werd verwoord, was 13 februari in grote veelvoud voelbaar! Dit belooft veel voor de toekomst! Onze Actiegroep zal met de burgers en leden keihard verder strijden tegen goederenspoor en tegen illegale goederentreinen met gevaarlijke stoffen over onze enkelspoorse Twentekanaallijn! (AGH S)