Geslaagde fakkelmanifestatie Zutphen! (Video)

Geplaatst op 6 november 2013

ZUTPHEN – Honderden actievoerders protesteerden vrijdagavond in Zutphen tegen de komst van extra goederentreinen op het spoor in Oost Nederland.

Doormiddel van een fakkeloptocht over de IJsselbrug in Zutphen maakten ze duidelijk dat zij niet willen dat er meer treinen komen op de Noordtak van de IJssellijn, de Twentelijn en de Twentekanaallijn.

Het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA) maakt al langer bezwaar tegen de plannen omdat de sporen door dichtbevolkt gebied lopen en de overlast nú al groot zou zijn. De belangenvereniging is bang voor geluidsoverlast, trillingen en onveiligheid. Ook werden toespraken gehouden tijdens de manifestatie in Zutphen. Binnenkort praat de Tweede Kamer over de plannen, staatssecretaris Mansveld wil in december een besluit nemen over de goederentreinen tussen Nederland en Duitsland.

(Bron: Omroep Gelderland)

Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente (AGH) was ook aanwezig bij het fakkelprotest tegen de goederenlijn en toename goederentreinen op de IJssellijn en Twentekanaallijn. Met spandoeken uit de Hof (met leuzen als: “De Chloortrein was taboe, laat dan ook die andere linke treinen niet toe!” en “Mansveld, hoezo emoties? Laat dit spoorplan varen!”), standjes en honderden activisten van RONA, NoRail, Stichting Spoorhinder en onze actiegroep AGH trokken wij langs de IJsselbrug en de IJsselkade. Vele omwonenden en bezorgde burgers uit de Hof van Twente waren meegereisd om te protesteren. Een bemoedigend en tegelijk helder signaal dat omwonenden en getroffen burgers zich zullen blijven verzetten tegen een goederenlijn of structureel goederenvervoer over o.a. onze eigen Twentekanaallijn.

AGH strijdt verder, u ook? Word ook lid, zeker nú!